Jdi na obsah Jdi na menu

Tiskovka PSG Zlín

3. 12. 2012

Tiskovka PSG Zlín po 1.polovině 2012/2013 za učasti

Mgr. Patrik Kamas, Petr Holík, Antonín Honejsek, Rostislav Vlach.

tiskovka_psg_zlin_-_004.jpg

Pro další fotografie klikněte na úvodní fotku.

Hokejisté PSG Zlín vybojovali v první polovině základní části Tipsport extraligy po odehrání šestadvaceti kol celkem 44 bodů. Berani na sebe výrazně upozornili skvělou sérií na venkovním ledě, kde překonali klubový rekord a vyhráli celkem 9 zápasů v nepřetržité řadě, což je řadí do pozice nejlepšího extraligového týmu na cizím kluzišti. Trenérský tandem Rostislav Vlach, Juraj Jurík zapracoval do sestavy další mladé odchovance, což je velká devíza pro zlínský hokej do budoucnosti. „Máme velmi mladé mužstvo. S dosavadním postavením mužstva a výkony jsme spokojeni, i když těžší polovina základní části nás teprve čeká. Podařilo se nám výborně skloubit zkušenost a nastupující mládí. Jsem rád, že si zkušení hráči jako Martin Hamrlík, Petr Čajanek, Petr Leška nebo Radim Tesařík přečtou, jak jsou mladý tým,“ uvedl Mgr. Patrik Kamas, jednatel klubu na setkání s novináři.

Zlínský hokej se o svou budoucnost rozhodně nemusí obávat. Žádny extraligový klub v posledních sezonách nezapracoval do sestavy podobné množství mladých odchovanců jako právě Zlín. Petr Holík, Dalibor Řezníček, Martin Matějíček, v loňské sezoně Petr Zámorský nebo letos Oldřich Horák a nejnověji Patrik Urbanec. Všichni začali pravidelně nastupovat v seniorské extralize. „Velké poděkování patří Rosťovi Vlachovi, který dal našim odchovancům příležitost prosadit se v seniorském hokeji. Máme velmi šikovné ročníky mladých hokejistů. Samozřejmě chceme pokračovat v nastoleném procesu a jdeme cestou vlastních odchovanců. Samozřejmě vedle zkušených hráčů je jejich začlenění do týmu snažší,“ upřesnil jednatel klubu.
Průběh odehraných kol v první polovině základní části extraligy zhodnotil rovněž Rostislav Vlach, první kouč PSG Zlín: „Dosavadní bodový zisk a umístění v tabulce není špatný počin. Extraliga je velmi vyrovnaná, v popředí jsou většinou mužstva s hráči z NHL, nám se daří držet krok. Jsem rád, že mladí hráči nás nezklamali. Budujeme tým s výhledem do budoucnosti. Chceme formu udržet i ve druhé polovině. Herní projev mužstva hodnotím vcelku pozitivně. Přesto zůstáváme při vyrovnanosti extraligy stále při zemi. Po skončení základní části budeme spokojeni, pokud nebudeme hrát v play out. Bodový rozdíl mezi týmy nebude velký.“

Druhým nejlepším střelcem Zlína je zatím dvacetiletý talent českého hokeje Antonín Honejsek. V letošní sezoně se blýskl hattrickem na ledě Kladna a přispěl k nečekané výhře nad Jágrem a spol. „Současné čtvrté místo je skvělé. V dosavadním průběhu jsme měli více vydařených zápasů než špatných. Je skvělé, že můžu hrát vedle Petra Čajánka a Ondry Veselého. S takovými hokejisty je radost hrát. Snažím se vedle nich hodně učit. Mým cílem je neustále se zlepšovat a odvádět co nejlepší výkony,“ pověděl autor letošních devíti tref.

Pozice nejlepšího nahrávače týmu v dosavadním průběhu extraligy patří Petru Holíkovi. „Současné postavení chceme potvrdit v další polovině základná části. I když máme mladý tým, můžeme porazit v extralize každého soupeře. Moc nám pomáhá, že můžeme hrát vedle zkušených spoluhráčů. Hodně se od zkušených mazáků učíme,“ uzavřel Holík, který v závěru lonské sezony nakoukl do národního týmu České republiky kouče Aloise Hadamczika.

info - Zlin Press - Roman Ordelt

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář