Jdi na obsah Jdi na menu

Zavítali jsme na minikemp brankářské školy Lubomíra Hnila

22. 12. 2018

Zavítali jsme na minikemp brankářské školy Lubomíra Hnila

Štítná nad Vláří – taky slyšíte tento název obce poprvé? Rozhodně nejste jediní, ale my Vás ujišťujeme, že i v této obci, která má přibližně cca 2300 obyvatel se dějou věci a co se týče brankářů, tak v sobotu 22.12.2018, se tady děly velké věci a my jsme byli u toho. V tento den, trenér Lubomír Hnilo, se kterým spolupracujeme organizoval kemp pro brankáře všech kategorií, od nejménších U6 až po muže. Kempu se na poměry malinké obce účastnilo 22 brankářů a jeho organizace byla na profesionální úrovni, o čemž svědčí, že se účastnil i brankář až z dalekého Jablonce nad Nisou.

Moravskoslezská Brankářská Akademie z.s. chce touto cestou vyjádřit obrovské díky právě Lubošovi Hnilovi, za skvělou půlroční práci s brankáři v tomto kraji, která vyvrcholila předvánočním brankářským minikempem. Názor našeho spolku je jednohlasný a Jiří Hlaváč jej prezentoval těmito slovy: „fotbal a to nejen v malých obcích si vyžaduje a potřebuje takové lidi, jako je Luboš Hnilo, kteří nadšeně a profesionálně věnují svou energii práci s brankáři napříč všemi kategoriemi a jednoznačně mohu říct, že takového člověka si v tomto Valašském mikroregionu musí každý vážit, a pro celý Zlínský kraj je tato brankářská škola pozitivním krokem vpřed ve výchově a tréninku na postu brankáře“

Jak samotný kemp probíhal popisuje trenér a hlavní organizátor Lubomír Hnilo

Kempu se účastnilo 22 brankářů, všech věkových kategorii a 7 trenérů. Všichni brankáři, ať už ti nejmenší a nejstarší, se s plnou chutí pustili do tréninkových jednotek, které měli na starosti zkušení trenéři brankářů.

Vyjadřuji tímto trenérům velké díky
Otakar Novák (FC Fastav Zlín)
Lukáš Paleček (Fotbal Třinec)
Jiří Hlaváč (RFA Plzeň)
Jiří Adamuška (Fotbal Třinec)
Michal Žlab (Fulnek)
Ondřej Prepsl (RFA Karviná)
Martin Juřička (1 FC Slovácko)

Program minikempu byl náročný:

9:30   sraz účastníku
10:00 brankářský trénink hřiště
12:00 oběd
13:00 přednáška trénink brankáře (Martin Juřička)
14:30 brankářský trénink hřiště
16:00 svačinka
16:30 slavnostní ukončení kempu a rozdání dárečků

Plně doufám, že pro všechny byl Minikemp přínosný a obohacující zážitek, před vánočními svátky.

Velký dík patří partnerů, bez jejich přispění by nebylo možné kemp uspořádat

Večerka Hnilo
Regio
Keepersport

Poděkování patří také všem brankářům a klubům, kteří zaslali své dresy, kartičky a upomínkové předměty pro všechny mladé brankáře.

Díky také obci Štítná nad Vláří, ZŠ Gabry a Málinky ve Štítné nad Vláří a fotbalovému oddílu TJ Štítná nad Vláří, za propagaci a možnost spolupráce.

A poslední speciální poděkování patří skvělé paní Zvoníčkové, která se po dobu Minikempu o všechny skvěle postarala a zabezpečovala stravovací a pitný režim pro všechny hráče a trenéry.

Moravskoslezská Brankářská Akademie z.s. si velmi váží a uvědomuje si důležitost této práce Lubomíra Hnila v regionu a zavazuje se k dlouhodobé podpoře, spolupráce a propagace těchto projektů!!